Wat is chiropractie?

Chiropractie

Chiropractie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij de werking en verbinding van de wervelkolom met het zenuwstelsel centraal staan. Je lichaam is een samenwerkende eenheid en een chiropractische behandeling legt zich toe op het stimuleren en herstellen van de algehele balans van je gehele lichaam.

Zenuwen in het ruggenmerg spelen een grote rol in de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam. Een kleine verandering in de stand van de wervels kan al ontregelend werken en delen van je lichaam werken niet meer optimaal samen. De storing, een chiropractor noemt dit subluxatie, kan invloed hebben op je bewegingsapparaat, immuunsysteem, weefsels, organen, slaap en emoties. Het natuurlijk vermogen van het lichaam om in balans te blijven en zichzelf te genezen is verstoord.

De chiropractor corrigeert de subluxatie, zodat de verbinding tussen de hersenen, de rest van het lichaam en de omgeving hersteld wordt. De behandeling stimuleert het zelfhelend vermogen van het lichaam, het zenuwstelsel is weer in staat het lichaam optimaal te reguleren waardoor je gezondheid zal verbeteren.

MIJN CHIROPRACTOR is gespecialiseerd in het gebruik van milde technieken en een behandeling is daarom geschikt voor baby’s, kinderen, volwassenen, zwangeren, ouderen, kortom voor iedereen.

“De aangeboren helende kracht in ieder van ons is de sterkste kracht in genezing. Niet de arts maar het lichaam heelt de kwaal.” Hippocrates, grondlegger van de geneeskunde.

Locatie

Praktijk Westerpark
Zaandijkstraat 13
1013 VM Amsterdam

Contact
De praktijk is maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 18 uur. Behandeling uitsluitend op afspraak.
Meer informatie nodig? Neem telefonisch contact op of stuur ons een mail.