Wat is chiropractie?

Chiropractie

Chiropractoren zijn specialisten op het gebied van de wervelkolom en het zenuwstelsel. Chiropractie richt zich op het opsporen en corrigeren van blokkades in je wervelkolom en bekken.

Hoe werkt het?

Het zenuwstelsel reguleert alles in je lichaam, van vitale functies tot de kleinste cel. Zenuwreceptoren tussen de wervels sturen doorlopend signalen naar je hersenen om alles zo goed mogelijk te laten werken. Als deze receptoren niet goed verbonden zijn, ontstaat er een storing in de communicatie tussen je hoofd en lijf. Deze storing, een chiropractor noemt dit subluxatie, kan invloed hebben op je bewegingsapparaat, evenwicht, slaap, immuunsysteem, weefsels, organen en emoties. Je lichaam is uit balans.

De chiropractor corrigeert de subluxatie, zodat de optimale doorstroming van de zenuwen herstelt en jij weer de persoon wordt die je wil zijn, met het leven dat je wil leiden. Het zelfhelend vermogen van je lichaam kan weer ongestoord zijn werk doen.

Waardoor ontstaan subluxaties?

Het verstoorde evenwicht in je wervelkolom wordt veroorzaakt door alle vormen van stress die op je afkomen in je dagelijks leven. Denk aan werk, blessures, verkeerde houding, slaapgebrek, overbelasting, angst, relationele problemen, rouw en zorgen.

Is chiropractie geschikt voor jou?

MIJN CHIROPRACTOR is gespecialiseerd in het gebruik van milde technieken, geschikt voor baby’s, kinderen, volwassenen, zwangeren, ouderen, kortom voor iedereen.

“De aangeboren helende kracht in ieder van ons is de sterkste kracht in genezing. Niet de arts maar het lichaam heelt de kwaal.” Hippocrates, grondlegger van de geneeskunde.

Locatie

Praktijk Westerpark
Zaandijkstraat 13
1013 VM Amsterdam

De praktijk is maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 18 uur. Behandeling uitsluitend op afspraak.
Meer informatie nodig? Neem telefonisch contact op of stuur ons een mail.