Welkom in onze praktijk

Wat kun je verwachten?

Eerste afspraak

Tijdens het eerste bezoek nemen we samen het vooraf ingevulde inschrijfformulier door en bespreken we je gezondheidsdoelen. We bekijken welke factoren in jouw leven invloed hebben op je algehele gezondheid en proberen de oorzaak van je klacht te achterhalen.

De chiropractor onderzoekt je wervelkolom en voert een uitgebreid neurologisch onderzoek uit om te beoordelen waar de verbinding tussen de hersenen en de rest van je lichaam verstoord is. Ons doel is zo goed mogelijk voor je te zorgen en bijna altijd ontvang je meteen je eerste behandeling. De eerste afspraak zal ongeveer 40 minuten duren.

Vervolgafspraak

Vervolgbehandelingen duren ongeveer 15 minuten. We adviseren je in de eerste fase van zorg twee keer per week langs te komen voor een behandeling. Het herstellen van de balans in je lichaam is een proces, door herhaling leert je lichaam en je zal merken dat je langzaam minder snel terugvalt in oude patronen. Hierna kan de interval tussen behandelingen worden vergroot.

Veel van onze cliënten kiezen voor blijvende zorg en bezoeken onze praktijk elke drie, vier, vijf of zes weken, afhankelijk van hun levensstijl.

De weg naar herstel

De weg naar herstel bestaat uit drie verschillende fases.

Intensieve fase

Het doel van deze fase is om ingesleten gewoontes in je lichaam te veranderen, door je hersenen nieuwe neurologische patronen aan te leren.

Je bent aan het begin van de weg naar herstel en het terugvinden van de balans in je lichaam is een proces. Door herhaling leert je lichaam, vergelijk het met sterker en fitter worden van je lichaam als je regelmatig sport.

Een korte interval tussen de behandelingen helpt ingesleten patronen sneller te doorbreken, waardoor je stabiliteit toeneemt en je functioneren verbetert. Je zal ervaren dat je minder terugvalt in oude patronen, die zich in je lichaam hebben gevormd als reactie op stress zoals werk, slechte houding, blessures, slaapgebrek, angst, depressie, voeding, drugs en medicijnen.

Stabilisatie fase

In je lichaam ontstaat een nieuw patroon en je zal je meer op je gemak gaan voelen. Toch val je nog af en toe terug in oude patronen en daarom is een wekelijkse herhaling van de behandeling belangrijk.

In dit stadium gaat je lichaam zich aanpassen aan de nieuwe patronen. Weefsels zoals tussenwervelschijven, spieren, pezen en ligamenten rondom je wervels worden sterker en zullen pas in deze fase herstellen.

Welzijnszorg

Veel van onze cliënten kiezen voor regelmatige controle en correctie van de wervelkolom en bezoeken onze praktijk gemiddeld elke drie, vier of vijf weken, afhankelijk van hun levensstijl.

Chiropractie draagt bij aan een gezond en gelukkig leven en het vergroot je vermogen om met stress om te gaan. Regulier onderhoud verkleint de kans op klachten, zorg daarom goed voor je jezelf.

Locatie

Praktijk Westerpark
Zaandijkstraat 13
1013 VM Amsterdam

Contact
De praktijk is maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 9 tot 18 uur. Behandeling uitsluitend op afspraak.
Meer informatie nodig? Neem telefonisch contact op of stuur ons een mail.